Raul Perez, La Vizcaina, El Rapolao 2018

349.00 kr.

Raul Perez, La Vizcaina, El Rapolao 2018

Raul Perez, La Vizcaina, El Rapolao 2018

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost

Om produkten

Vinet tillverkas av druvsorterna mencía, bastardo och garnacha tintorera, som kommer från fältet El Rapolao, i Valtuille de Abajo. En del av vingården är från 1920 och den andra från 1980. Fältets totala yta är 1,5 hektar som ligger på en höjd av 550 meter. Marken är lerliknande i det gamla området och organisk i det nya. Orienteringen är norr och väster.

Rapolao, skapat av César Márquez och Raúl Pérez, fermenteras med hela stammen i stora öppna fartyg. Efter 30 dagars maceration överförs den till 225 och 500 liters fat i 12 månader. Vinet tappas utan förtydligande eller filtrering.

Den har dofter av röd frukt i näsan, men också kryddig, mineral och uttrycksfull. Dess lite varma och fasta tanniner gör det till ett seriöst och kraftfullt vin som också har en behaglig smak av kryddig frukt.

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.