Quinta d'Amares, Loureiro 2019

157.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Ett enkelt och härligt vitt vin. Här är anteckningar om blommor plockade färska från fältet tillsammans med färska päron, lite mogen lime och lite örter. Smaken är tunn och exakt, där frukten håller vinet elegant i munnen och ger en riktigt bra balans. Njut av detta ensam när solen skiner, eller för lätt kött.

Fräsch och uppfriskande Vinho Verde som är gjord av områdets aromatiska druvsort Loureiro. Vinho Verde är känt för sina färska och livfulla viner, är lättillgängligt som ung och är perfekt törstsläckare på en varm sommardag. Loureiro fermenteras och lagras i ståltankar för att bevara sin aromatiska karaktär tills den tappas på vingården.
Alkohol 11%, syra 6,2 gr / liter, socker 7,5 gr / liter, pH 3,16

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Andra populära produkter