Plantation Trinidad Single Cask 2011 Sauternes cask

999.00 kr.

Plantation Trinidad Single Cask 2011 Sauternes cask

Plantation Trinidad Single Cask 2011 Sauternes cask

Vår utvärdering

Plantation single cask rom är begränsade buteljeringar av dubbellagd "haut couture" rom. All Plantations rom lagras i två omgångar. Först i tropikerna där de lagrar ex. bourbonfat, och sedan hos Ferrand i Cognac där de lagrar på Ferrands egna fat.

Serien av unika enfatstappningar - efter den traditionella dubbellagringen - drar också nytta av en ytterligare lagring i antingen öl-, vin- eller spritfat, varje fat är noga utvalt och varje enstaka fat får därmed sin egen unika karaktär.

I det här fallet har Alexandre Gabriel, källarmästare på Ferrand, valt att kombinera den fantastiska 10-åriga rommen från Trinidad & Tobago med ett fat som tidigare har innehållit det världsberömda söta vinet från Bordeaux; Sauternes.

Rommen får därför först lagras i 9 år i Trinidad & Tobago och därefter 1 år på Ferrand-fat i Cognac och slutligen 3 månader på Sauternes-fat.

Rommen är gjord på melass, med en jäsning på 2-3 dagar och destillering på en kolonn. Resultatet är en feminin och elegant rombas som verkligen får sin karaktär från de 3 faten som används för förvaring.

Doften är inbjudande med ett tydligt intryck från Sauternes-fatet, övermogna gula tropiska frukter, honung och en svag underliggande nyans av saffran är det första som kommer fram ur glaset. Rommen har tillsatt 5 gram socker, men Sauternesfatet bidrar med ytterligare sötma, vilket gör att rommen framstår som lätt till medelsöt, utan några vassa kanter. Rommen rör sig alltså lite i gränslandet mellan den engelska och spanska stilen. Definitivt en rom som kommer att glädja både samlare och nybörjare.

Eftersom detta är ett enstaka fat, buteljeras rommen i ett ytterst begränsat antal. Alla flaskor är numrerade.

Om produkten

Plantation single cask rom är begränsade buteljeringar av dubbellagd "haut couture" rom. All Plantations rom lagras i två omgångar. Först i tropikerna där de lagrar ex. bourbonfat, och sedan hos Ferrand i Cognac där de lagrar på Ferrands egna fat.

Serien av unika enfatstappningar - efter den traditionella dubbellagringen - drar också nytta av en ytterligare lagring i antingen öl-, vin- eller spritfat, varje fat är noga utvalt och varje enstaka fat får därmed sin egen unika karaktär.

I det här fallet har Alexandre Gabriel, källarmästare på Ferrand, valt att kombinera den fantastiska 10-åriga rommen från Trinidad & Tobago med ett fat som tidigare har innehållit det världsberömda söta vinet från Bordeaux; Sauternes.

Rommen är alltså först lagrad i 9 år i Trinidad & Tobago och därefter 1 år på Ferrand-fat i Cognac och slutligen 3 månader på Sauternes-fat.

Rommen är gjord på melass, med en jäsning på 2-3 dagar och destillering på en kolonn. Resultatet är en feminin och elegant rombas som verkligen får sin karaktär från de 3 faten som används för förvaring.

Doften är inbjudande med ett tydligt intryck från Sauternes-fatet, övermogna gula tropiska frukter, honung och en svag underliggande nyans av saffran är det första som kommer fram ur glaset. Rommen har tillsatt 5 gram socker, men Sauternesfatet bidrar med ytterligare sötma, vilket gör att rommen framstår som lätt till medelsöt, utan några vassa kanter. Rommen rör sig alltså lite i gränslandet mellan den engelska och spanska stilen. Definitivt en rom som kommer att glädja både samlare och nybörjare.

Eftersom detta är ett enstaka fat, buteljeras rommen i ett ytterst begränsat antal. Alla flaskor är numrerade.

Anbefalinger