Pencarrow, Pinot Noir 2019

299.00 kr.

Pencarrow, Pinot Noir 2019

Pencarrow, Pinot Noir 2019

Om produkten

I glaset finns vinet med en fin röd färg med ljusa kanter. Näsan domineras av en ren röd frukt med toner av hallon, rabarber, skogsgolv samt inslag av rök och mörka kryddor från skålen. På tungan verkar vinet elegant med en intensiv frukt igen kombinerat med kryddiga nyanser, en fin syra och lite tanniner, vilket ger en fin balans och struktur och håller i en lång, mjuk och rund eftersmak.

100% Pinot Noir tillverkad efter modellen från Bourgogne. Martinborough är känt som vinregionen i Nya Zeeland där den lokala terroiren i de flesta områden kan jämföras med Bourgogne. Här på nordöstra sydöstra hörnet skyddar kustens bergskedja i öster från regn, medan svala och starka, torra vindar från söder i stället säkerställer att den känsliga Pinot Noir -druvan mognar långsamt och elegant.

Druvorna skördas alltså från olika åkrar i Martinborough. Av detta inkluderar 5% hela kluster i jäsningstankarna, vilket ger en touch av gröna, kryddiga aromnyanser. Efter jäsning på den naturligt förekommande jästen från druvorna har vinet också lagrats i 10 månader på franska ekfat (24% nytt) innan det tappas direkt från källaren.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.