Paul Kubler, Pinot Blanc Lieu Dit Les Panetiers 2022

159.00 kr.

Paul Kubler, Pinot Blanc Lieu Dit Les Panetiers 2022

Paul Kubler, Pinot Blanc Lieu Dit Les Panetiers 2022

Serving tips

Ljus fisk
Vegetariska rätter
Kryddstark mat
Skaldjur

Om produkten

Mängden vin från Domaine Paul Kubler är inte exakt stor, och mängden Pinot Blanc utgör bara en liten andel av detta. När det gäller kvalitet är dock historien bakom denna Pinot Blanc annorlunda: druvorna är Alsace på en hög nivå när de handplockas vid optimal mogningstid. Mustet pressas sedan försiktigt för att undvika bitterhet från kärnorna och vinet jäser och lagrar jästresterna i stora, gamla ekfat tills det tappas på året därpå.

Resultatet är ett vin med en ljus gyllene färg. I näsan är den förvånansvärt aromatisk för denna ofta blygsamma druva och sticker ut här med en saftig känsla av solmogna citroner och lime, en söt blommig doft, rostade hasselnötter och mineralitet. På tungan verkar vinet rakt och lätt krämigt med ett fast, något salt "grepp" och en ren, saftig och vibrerande finish.

Vi rekommenderar att du njuter av vinet för skaldjur med massor av färsk citron, wokrätter med lime, koriander och ingefära eller till färska sallader.

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.