Orin Swift Cellars, 8 Years in the desert 2019

699.00 kr.

Orin Swift Cellars, 8 Years in the desert 2019

Orin Swift Cellars, 8 Years in the desert 2019

Om produkten

Djuplila och extremt intensiv med intensiva doftintoner av björnbär och svarta vinbär samt syltade plommon. Lägg till kryddiga toner av peppar och kryddnejlika så är vi där. Smaken är fantastisk, med massor av tät frukt, där fokus ligger på svart mogen frukt. Tannin och syra hjälper till att skapa en balans i smaken, som slutar med en lång och sammetslen eftersmak.

Ett helt unikt vin som bara kommer på marknaden 8 år i rad. Vinet tillverkas på basis av zinfandel blandad med syrah, petite sirah och grenache. Som vinmakaren Dave Phinney alltid säger, ”Zinfandel är inte den enklaste druvan att arbeta med. Särskilt tidpunkten för plockning är avgörande för vinets slutliga kvalitet! ” Druvorna för detta vin väljs bland några av de bästa och mest ikoniska fälten i Kalifornien. Monte Rosso, Besmark, Korte och Frei Ranch. Vinet åldras i 8 månader i en kombination av franska och amerikanska ekfat, varav 37% är nya.

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Vilt

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.