Once Upon a Vine, A Villainous Zinfandel 2020

199.00 kr.

Once Upon a Vine, A Villainous Zinfandel 2020

Once Upon a Vine, A Villainous Zinfandel 2020

Om produkten

En mörk och intensiv Zinfandel. Det läcker upp glaset med djärva mogna doftnoter av svart frukt, peppar och en antydan till karamell. Ett stort och fylligt vin, som med sina svarta bär från skogen är typiskt Zinfandel och följs till dörren av anteckningar från den amerikanska skålen. En fin rundad smakprofil med mjuka tanniner och stor fyllighet. Njut av detta för den största köttbiten du kan hitta.

Majoriteten av druvorna för detta vin kommer från gamla plantager i Lodi-distriktet i Kalifornien. Här är klimatet perfekt för att mogna den kräsna Zinfandel-druvan, med varma dagar och svala nätter. Druvorna skördas vid full mognad för att få mest smak i det slutliga vinet. Druvorna förföljs 100% före jäsning i de temperaturkontrollerade ståltankarna i vingården. Pump-over utförs dagligen under den långa jäsningsperioden.

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Stekrätter

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.