Morgenster, Lourens River Valley 2013

229.00 kr.

Morgenster, Lourens River Valley 2013

Morgenster, Lourens River Valley 2013

Vår utvärdering

Färgen är djup och mörk med rubinröda reflektioner. Näsan erbjuder överväldigande dofter av mörka och röda körsbär, jordgubbar, svarta vinbärlikör och kex. De charmiga bäraromerna ersätts av en palett med jordnära dofter och kryddor i form av lakrits, vanilj och kanel. Smaken är silkeslen, rund och fyllig med mogna frukter som omges av eleganta tanniner.

Om produkten

Filosofin bakom Morgenster Lourens River Valley Bordeaux-blandning är att skapa ett vin i en inbjudande och tillgänglig stil, där frukten är av största vikt och perfekt balanserad av tanniner och syra. Och det lyckas till fullo. Färgen är djup och mörk med rubinröda reflektioner. Näsan erbjuder överväldigande dofter av mörka och röda körsbär, jordgubbar, svarta vinbärlikör och kex. De charmiga bäraromerna ersätts av en palett med jordnära dofter och kryddor i form av lakrits, vanilj och kanel. Smaken är silkeslen, rund och fyllig med mogna frukter som omges av eleganta tanniner. Här får du ett vin med pondus, som passar bra med rika och välsmakande rätter som stekt lamm med svart oliv tapenad, svamprisotto med tryffel och ruccola sallad och stekt anka - eller kyckling - med sallad förvandlad i olja / vinägerdressing.

Serving tips

Fjäderfä
Fjäderfä på grillen
Ljust kött
Risotto

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.