Mocali, Brunello di Montalcino 2018 - 37,5 cl

299.00 kr.

Mocali, Brunello di Montalcino 2018 - 37,5 cl

Mocali, Brunello di Montalcino 2018 - 37,5 cl

Om produkten

Mocalis Brunello di Montalcino är ett vackert exempel på en klassisk elegant och finess fullt Brunello. Tidigare använde människor små rätter, men har på senare tid flyttade till stora rätter som undviker overbarriquering av viner. Detta resulterar i en mycket trevlig, blommig karaktär med påminner om rosenblad, körsbär och skogen. Det är definitivt en modern tolkning av Brunello, men fortfarande med den klassiska profil som gör vinet så populär. Balansen är vacker balanserad mellan syra, frukt och tannin. I grund och botten, syra och tannin alltid högt i Brunello, men här är vackert i kombination med elegant frukt. Det är en distinkt madvin som åtnjuter företaget av de finaste rätter.

Serving tips

Mörkt kött
Mild ost
Vilt

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.