Mission Estate Winery, Sauvignon Blanc 2022

180.00 kr.

Mission Estate Winery, Sauvignon Blanc 2022

Mission Estate Winery, Sauvignon Blanc 2022

Om produkten

Vin framstår klar och levande i glaset med en härlig öppen bukett av grönt gräs, vitpeppar, fläderblom och mogna citrusfrukter. I munnen är vinet härligt friskt, baserat på bra syra och en charmig fruktig stil. En perfekt följeslagare till lättare fiskrätter, sallader och ljust kött. Blind River vingården i Marlborough är belägen på flera platåer med olika höjder. Jordmånen är mycket stenig och väldränerad, med sandig toppjord. Detta gör att vinrankorna kämpar för att växa och inte sätter för mycket bladverk. I vinet ger detta en bra naturlig balans mellan syra och mogen frukt. Druvorna skördas i mitten av april månad, när syran fortfarande är fin. Druvorna krossas omedelbart vid ankomsten till vineriet och har minimal kontakt med skalen. Endast saften som rinner av druvorna och den första mjuka pressningen används. Jäsningen sker i neutrala tankar med jäst speciellt utvald för denna sauvignon blanc.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.