Mission Estate Winery, Pinot Noir 2019

189.00 kr.

Mission Estate Winery, Pinot Noir 2019

Mission Estate Winery, Pinot Noir 2019

Vår utvärdering

En fräsch och elegant Pinot Noir med stor öppenhet i lukten. Här finns många anteckningar av mogna jordgubbar, svarta körsbär och lite kryddigt element i bakgrunden. Den rena och typiska Pinot-smaken styrs smidigt i munnen av fina frukter och mogna tanniner. Återigen finns det anteckningar av svarta bär och saftiga jordgubbar.

Om produkten

En fräsch och elegant Pinot Noir med stor öppenhet i lukten. Här finns många anteckningar av mogna jordgubbar, svarta körsbär och lite kryddigt element i bakgrunden. Den rena och typiska Pinot-smaken styrs smidigt i munnen av fina frukter och mogna tanniner. Återigen finns det anteckningar av svarta bär och saftiga jordgubbar.Pinot Noir Frukten av detta vin kommer främst från Mission Estates egen vingård i Awatere Valley i Marlborough. Här är en väl jordad jord med lera och lingy jord. Druvor plockas vid full mognad i mitten av april. Frukten från de olika paketen krossas vid ankomsten till vinet och lämnas sedan kallt i 3 dagar för att rita färg och extraktion från skalen. Därefter fermenteras vinet vid kontrollerad temperatur för att erhålla den önskade balansen. Vinet lagras på neutrala tankar innan tappning på vingården. Mission Estate önskar att producera en Pinot Noir med fokus på frukt och succulens.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.