Mil Pesetas Cream Sherry

229.00 kr.

Mil Pesetas Cream Sherry

Mil Pesetas Cream Sherry

Om produkten

Mil Pesetas Cream är en söt sherry gjord av druvorna Palomino och Pedro Ximénez. Denna typ är lite ovanlig, eftersom den är en blandning av två typer av sherry: torr Oloroso eller Amontillado, som tillsätts lite av den mycket sötare Pedro Ximénez. Resultatet slutar med cirka 115 till 140 gram socker per liter och fungerar bra för de inte så söta desserterna, helst med nötter, eller kanske som en ersättning för Sauternes för foie gras.

Färg: Mörkbrun.

Arom: Massor av kola och nötter som mandel och hasselnöt. Med lite tid i glaset visas toner av choklad och fikon.

Smakanmärkningar: Sammetmjuk och med en balanserad sötma. Russin, fikon, kola, mandel och apelsin.

Serveringsförslag: Njut av den kyld, t.ex. till desserter med nötter eller mörk choklad.

Serving tips

Friska desserter

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.