Le Petit Gascoun, Blanc 2023

119.00 kr.

Le Petit Gascoun, Blanc 2023

Le Petit Gascoun, Blanc 2023

Kropp Let
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Citrus frugt
Tropisk frugt

Vår utvärdering

Skarp, charmig och jordnära. Om den vita Petit Gascoun var på festen skulle du vilja ha honom vid bordet. Det är fräscht och livligt vitt vin som både släcker törsten och får dig att vilja ha ett glas till.

Om produkten

Colombard är en lokal druva som nästan bara finns här i Gascogne och tillsammans med en liten andel Sauvignon Blanc är det en fenomenal kombination som har både viss fyllighet och tropisk frukt och fräscha aromatiska inslag i doften. Med lite lägre alkoholprocent bedöms vinet vara riktigt lättdrucket, men där smaken inte tummats på, och den första munsbiten överraskar med inslag av både kiwi, persika och druva – och en avslutning dominerad av citrus.

Aroma

Citrus frugt
Tropisk frugt

Facts

Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Let
Smakprofil:
Område:
Södra Frankrike
Distrikt:
Gascogne
Årgång:
2023
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
11,50
Korkvariant:
Skruvlock
Druvor:
Colombard 80%
Serveringstemperatur:
8-10°C
Passar till:
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin

Serving tips

Ljus fisk
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.