Land of Saints, Central Coast Pinot Noir 2021

379.00 kr.

Land of Saints, Central Coast Pinot Noir 2021

Land of Saints, Central Coast Pinot Noir 2021

Vår utvärdering

Vinmakaren bakom Land of Saints är Angela Osborne, som också ligger bakom serien "A Tribute to Grace". Med Land of Saints från Central Coast vill hon och Jason Osborne utveckla en större repertoar vad gäller druvor och vintyp, och de vill också visa att vin från Kalifornien lätt kan vara välgjort, charmigt och personligt utan att det kostar en förmögenhet. .

Även i det här fallet måste vi bara säga att de träffade plötsligt:

Vinet är gjort på 100% Pinot Noir, som odlas hållbart och skördas från 3 olika vingårdar. Edna Valley Vineyard och Arroyo Grande i San Luis Obispo samt en tomt nere i den lite svalare Santa Maria Valley i Santa Barbara County. Från den sistnämnda följer 20 % av de hela klasarna i jäsningstankarna, medan frukten från de två andra fälten stjälkas direkt vid ankomsten till vingården. Efter jäsning (alltid med naturlig jäst) går färden vidare för de tre tomterna var för sig med 11 månaders lagring på neutrala franska ekfat (223 liter). Bara här blandas vinerna till den slutliga blandningen i ståltankar, där det vilar till första fullmånen och buteljeras ganska ofiltrerat.

Doften av det färdiga vinet är svalt kryddig och sätter sig i denna renare och mörkare röda sida av Pinot Noir druvfruktspektrat, som bl.a. bjuder på färska rosenblad, saftiga svarta körsbär och enbär samt regnvåt skogsbotten och kanske lite björnbär som avslutning.

Samtidigt är smaken upprätt, spänstig och saftig på ett nästan europeiskt och ändå helt eget sätt, vilket är långt ifrån mer klichéfyllda sylt Pinots, Kalifornien också ofta förknippas med.

Om produkten

Vinmakaren bakom Land of Saints är Angela Osborne, som också ligger bakom serien "A Tribute to Grace". Med Land of Saints från Central Coast vill hon och Jason Osborne utveckla en större repertoar vad gäller druvor och vintyp, och de vill också visa att vin från Kalifornien lätt kan vara välgjort, charmigt och personligt utan att det kostar en förmögenhet. .

Även i det här fallet måste vi bara säga att de träffade plötsligt:

Vinet är gjort på 100% Pinot Noir, som odlas hållbart och skördas från 3 olika vingårdar. Edna Valley Vineyard och Arroyo Grande i San Luis Obispo samt en tomt nere i den lite svalare Santa Maria Valley i Santa Barbara County. Från den sistnämnda följer 20 % av de hela klasarna i jäsningstankarna, medan frukten från de två andra fälten stjälkas direkt vid ankomsten till vingården. Efter jäsning (alltid med naturlig jäst) går färden vidare för de tre tomterna var för sig med 11 månaders lagring på neutrala franska ekfat (223 liter). Bara här blandas vinerna till den slutliga blandningen i ståltankar, där det vilar till första fullmånen och buteljeras ganska ofiltrerat.

Doften av det färdiga vinet är svalt kryddig och sätter sig i denna renare och mörkare röda sida av Pinot Noir druvfruktspektrat, som bl.a. bjuder på färska rosenblad, saftiga svarta körsbär och enbär samt regnvåt skogsbotten och kanske lite björnbär som avslutning.

Samtidigt är smaken upprätt, spänstig och saftig på ett nästan europeiskt och ändå helt eget sätt, vilket är långt ifrån mer klichéfyllda sylt Pinots, Kalifornien också ofta förknippas med.

Serving tips

Fjäderfä
Fjäderfä på grillen
Ljust kött

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.