category label Eko

Julien Braud, Muscadet Les Vignes du Bourg Blanc 2020

169.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Helt elegant och balanserad Muscadet. Här är mjuka toner av melon, vit persika och en antydan till gröna gräsnoter. I munnen är det ett lätt vitt vin, som ändå har god komplexitet i den milda smaken. Helt färsk fruktsyra och finess i slutet. En perfekt följeslagare för lätta fiskrätter eller skaldjur.

2014 var den första årgången av denna Muscadet, som skördas från 30-40 år gamla vinstockar. Jorden är den lokala gneisen, som är en lokal jordtyp med bra dränering. Vinet är tillverkat av Melon de Bourgogne, som är en gammal korsning mellan pinot blanc och gouias blanc, som till stor del bara odlas i detta område. Detta vin har lagrats i 6 månader i glasbelagda underjordiska cementtankar tillsammans med fällningen. Denna process kallas sur lie på franska och lägger till ytterligare komplexitet och noter av jäst och bröd.

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer: Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden: Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer: Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Andra populära produkter