Julien Braud, La Bulle de L'ouest Blanc

219.00 kr.

Julien Braud, La Bulle de L'ouest Blanc

category label Eko

Julien Braud, La Bulle de L'ouest Blanc

Om produkten

Lyssna på vad hästen säger på etiketten: "Débouche plus vite que son ombre"! Direkt översatt: öppnar den snabbare än sin egen skugga? Verkar det vettigt? Inte bra, men det smakar riktigt bra.

"La Bulle de L'ouest" betyder "Vinet från väst", alltså ett sätt att indikera att detta kommer från västra sidan av Frankrike. Ett vin tillverkat i den gamla klassiska metoden med den andra jäsning i flaskan. Vinet hålls medvetet vid 9% alkohol för att vara uppfriskande och friskt i stil. Mousserande vin kan inte produceras i Muscadet-beteckningen, så detta är bara Vin Mouseux på etiketten. Vinet filtreras nästan inte så det kan finnas sediment i flaskan, men det smakar bara extra.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.