Juan Piñero, Pedro Ximinez

279.00 kr.

Juan Piñero, Pedro Ximinez

Juan Piñero, Pedro Ximinez

Kropp Fyldig
Aciditet Lav
Sötma Meget sød

Aroma

Tropisk frugt
Tørret/kogt frugt
Søde krydderier

Aroma

Tropisk frugt
Tørret/kogt frugt
Søde krydderier

Facts

Sötma:
Meget sød
Aciditet:
Lav
Kropp:
Fyldig
Smakprofil:
Land:
Spanien
Område:
Jerez
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
15,00
Passar till:

Serving tips

Söta desserter

Vår utvärdering

Sött vin av senskördade, soltorkade druvor. Maghony-färgad, fet och intensiv med russin, fikon och kanderad frukt. Upp till 400 gram kvarvarande socker per liter.

Om produkten

Sött vin av senskördade, soltorkade druvor. Maghony-färgad, fet och intensiv med russin, fikon och kanderad frukt. Upp till 400 gram kvarvarande socker per liter. Kan drickas som en flytande efterrätt ensam eller med blåmuggost som gorgonzola (prova att hälla över med PX), för vanilj och nougatis, ostkaka med röda bär och frukt, mörk choklad.

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer: Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden: Hela världen.
Druvor & typer: Gewurztraminer, Riesling och Muscat.