Juan Piñero, Manzanilla Maruja Pasada

379.00 kr.

Juan Piñero, Manzanilla Maruja Pasada

Juan Piñero, Manzanilla Maruja Pasada

Vår utvärdering

Denna Sherry-typ är gjord av 100% palomino fino-druvor och lagras i 15-20 år på det traditionella "Solera" -tunnelsystemet. De många åren innebär att det finns hål i "blom" -jästskiktet, så att vinet delvis utsätts för syre under den sista delen av lagringen och delvis genom avdunstning blir ett mer intensivt vin. Smaken och aromen påminner om vanlig Manzanilla med toner av kamomill i kombination med en mild havsbris.

Om produkten

Denna Sherry-typ är gjord av 100% palomino fino-druvor och lagras i 15-20 år på det traditionella "Solera" -tunnelsystemet. De många åren innebär att det finns hål i "blom" -jästskiktet, så att vinet delvis utsätts för syre under den sista delen av lagringen och delvis genom avdunstning blir ett mer intensivt vin. Smaken och aromen påminner om vanlig Manzanilla med toner av kamomill i kombination med en mild havsbris. Smaken är torr och ren, mineral med undertoner av lite saltvatten men också honungsnoter, vilket gör den lite rundare och ger lite intensiv smörfett. Lämplig som matvin till skaldjur, torkat kött och salt fisk samt kalla soppor. Servera vid ca. 12 °.

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer: Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.