Jean-Luc Colombo, Cornas, Les Ruchets 2013

699.00 kr.

Jean-Luc Colombo, Cornas, Les Ruchets 2013

Jean-Luc Colombo, Cornas, Les Ruchets 2013

Vår utvärdering

Jean-Luc Colombos "flaggskepp" och vinet, det hela började med: Les Ruchets (nässelutslag) är tillverkad av druvor från en enda vingård, som ligger på Chaillot Cornas berömda branta granit terrasser omgivna av enbär och ekar. Vinrankorna är här upp till 90 år gamla, och fälten är i söderläge. Druvorna skördas för hand i små korgar och vinframställningen sker vid låga temperaturer - för maceration på skinn under en månad. Efter avslutad jäsning fadlagres den unga vin för 23 månader.

Om produkten

Jean-Luc Colombos "flaggskepp" och vinet, det hela började med: Les Ruchets (nässelutslag) är tillverkad av druvor från en enda vingård, som ligger på Chaillot Cornas berömda branta granit terrasser omgivna av enbär och ekar. Vinrankorna är här upp till 90 år gamla, och fälten är i söderläge. Druvorna skördas för hand i små korgar och vinframställningen sker vid låga temperaturer - för maceration på skinn under en månad. Efter avslutad jäsning fadlagres den unga vin för 23 månader. Resultatet av våra ansträngningar är en stor Cornas. Färgen är djupt granat. Lukten av färska röda bär och lakrits välla upp av glas. Smaken är intensiv och välstrukturerad med mogna och smidiga tanniner som leder in i en lång eftersmak. Vinets rikedom och mogen tannin gör det absolut nödvändigt att dricka det för mat - kännare kommer utan tvekan också stor glädje i att dricka det som "meditation" viner. Det måste kombineras med gastronomi, matleverantör med spelet, anka eller nötkött vara uppenbart bud.

Serving tips

Mörkt kött
Vilt

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.