Inglenook Estate, Edizione Pennino Zinfandel 2019

699.00 kr.

Inglenook Estate, Edizione Pennino Zinfandel 2019

Inglenook Estate, Edizione Pennino Zinfandel 2019

Om produkten

Pennino Zinfandel har en koncentrerad doft av björnbär och hallon, tillsammans med vanilj och mocca från fatlagringen. Den mogna bärfrukten dominerar smaken och följs av kraftig mogen tannin och frisk fruktsyra. Vinet är sammetsslätt med stor fyllighet och framstår som ett klassiskt exempel på hur bra Zinfandel kan produceras. Edizione Pennino är uppkallad efter Francis Ford Coppolas farfar. Etiketten visar två bilder som illustrerar det sista han såg av sitt hemland Italien och det första han såg av Amerika. Neapelbukten och Frihetsgudinnan. Vinet är tillverkat av Zinfandel från de bästa vingårdarna på egendomen. Endast ett fåtal druvor med optimal mognad tas in, skörden sker i flera omgångar. Alla druvor sorteras och avstjälkas för hand. Alla partier vinifieras i små tankar innan vinet lagras i upp till 18 månader på en kombination av franska och amerikanska ekfat.

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.