Goldeneye Winery, Anderson Valley Pinot Noir 2015

599.00 kr.

Goldeneye Winery, Anderson Valley Pinot Noir 2015

Goldeneye Winery, Anderson Valley Pinot Noir 2015

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Om produkten

Vin med en inbjudande doft av mogna hallon och en spännande antydan till rök och pepparkorn. Smaken är full av körsbär, hallon och efterbehandling med silkesmjuka tanniner. Mendocino-kustens unika marina inflytande, jorden och druvorna härifrån skapar tillsammans denna sublima och sofistikerade Pinot Noir.

Goldeneye började producera Pinot Noir i 1: a klass i kallt klimat i Anderson Valley 1997. Vinet sätts ihop från olika fält, var och en bidrar med sitt unika uttryck från jorden. Vinet tillbringar 16 månader i franska fat - 65% nytt och 35% använt.

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Fad

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Land:
Årgång:
2021
Odling:
Konventionell
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
14,20
Korkvariant:
Kork

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.