Glover Family Wines, Zephyr Sauvignon Blanc Organic 2022

249.00 kr.

Glover Family Wines, Zephyr Sauvignon Blanc Organic 2022

category label Eko

Glover Family Wines, Zephyr Sauvignon Blanc Organic 2022

Kropp Medium
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Citrusfrukt
Tropisk frukt
Örtig

Om produkten

Det är inte utan anledning som Marlborough är hem för Nya Zeelands bästa Sauvignon Blanc - och hos Glover förstår man varför. Det är ett vin som är fullpackat med aromatiska element: örter, tropisk frukt, nyslaget gräs och vita blommor. Som att kliva ut i trädgården på en klar, krispig vårdag. Det är ett smakrikt och törstsläckande vitt vin - och helt klassiskt nyzeeländskt. Första årgången där Glovers bästa viner är ekologiska - och samtidigt den bästa årgången de har gjort av vinet. Servera vid 6-8°C i vanliga vinglas. Drick till vit fisk med örttäcke. Glover Family Wines, Zephyr Sauvignon Blanc Organic 2022 är ett vitt vin från Marlborough i Nya Zeeland. Det är ekologiskt odlad, och har en alkoholhalt på 13,00. Det passar bra till aperitif och ljus fisk och skaldjur, och smakar av citrusfrukt och tropisk frukt och örter. Vinet har medium kropp, och tannin, och är torrt i smaken. Glover Family Wines, Zephyr Sauvignon Blanc Organic 2022 har hög syra.

Aroma

Citrusfrukt
Tropisk frukt
Örtig

Facts

Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Medium
Smakprofil:
Årgång:
2022
Odling:
Ekologisk
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,00
Korkvariant:
Skruvlock
Serveringstemperatur:
8-10°C
Passar till:

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.