Fond Croze Cuvée Romanaise, Côtes du Rhône Villages 2021

219.00 kr.

Fond Croze Cuvée Romanaise, Côtes du Rhône Villages 2021

category label Eko

Fond Croze Cuvée Romanaise, Côtes du Rhône Villages 2021

Om produkten

Ekologisk Grenache med breda axlar! Druvorna gillar att skördas något övermogna för att ge den överdådiga fruktstilen, men den färska saftigheten följer gärna; alltid ett kännetecken för domänen, som exakt beröm för kombinationen av fruktdjup och elegans. Kommer att höja intrycket av ett stekt lamm, grillat kött och starkare fjäderfätyper. Ge den gärna en karaff för att öppna upp smaken och mjuka tanninerna.

Vinrankorna, som är ca. 40 år, växer på lerblandad kalkstenjord med småsten som i Châteauneuf-du-Pape. Lång maceration används med tjejålder / fördjupning av de fasta ämnena i mustet för att extrahera smak och färg. Vinet lagras i 10 månader på 500 l ekfat. Vinet kan utvecklas i flera år.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Gryträtter
Vilt

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.