Fond Croze "Confidence" Côtes du Rhône 2022

201.00 kr.

Fond Croze "Confidence" Côtes du Rhône 2022

category label Eko

Fond Croze "Confidence" Côtes du Rhône 2022

Om produkten

Förtroende är ett vin som lever upp till sitt namn: du kan alltid lita på det. En klassiker på 70% Grenache + 30% Syrah, lagrad i ett år i stora rätter, som ger en harmonisk blandning av saftig frukt med björnbär och svarta vinbärstoner, en touch av peppar från Syrah i eftersmaken och ganska mjuka tanniner. Ett mycket mångsidigt matvin.

Domaine Fond Croze grundades av Charles Long 1918 i byn Saint Roman de Malegarde norr / nordost om Cairanne och nordväst om Vaison La Romaine. 1997 tog de två bröderna från den tredje generationen över: Daniel sköter fälten, som under åren har ökat till 80 ha., Och idag gör de vin från de sex appellationerna: Rasteau, Cairanne, Côtes du Rhône Villages Vaison la Romaine , Côtes of the Rhône Villages, Côtes du Rhône och IGP Medelhavs. Bruno är en önolog utbildad och ansvarig för källaren. Kvalitetsbannern hålls hög och vinstockarna får åldras. Inga bekämpningsmedel och gödningsmedel har använts på decennier, och vingården omvandlades helt till ekologi 2009 med ett certifikat 2012. Sedan 2017 har 4: e generationen med Daniels son, Guillaume, varit en del av den dagliga driften.

Huset växer en bred palett av druvor; huvudfokus ligger på Grenache och Syrah, men de har också en mycket känslig vit Viognier. Den mycket respekterade konsulten Philippe Cambie har varit knuten till fastigheten i många år.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.