Fly By Zinfandel 2018

179.00 kr.

Fly By Zinfandel 2018

Fly By Zinfandel 2018

Om produkten

Den populära Zinfandal-druvan är snyggt tämjad i denna kaliforniska från Sonoma County, som charmar med röd och mörk frukt och kryddor i en söt variant som inte är "syltad" eller tillagad.

I sin färdiga form har vinet en fin doft med rika nyanser av söta jordgubbar, blåbär, finurliga kryddor och både vanilj och kakao bakom. Smaken är kraftfull och sammansatt. En lång och mjuk eftersmak följer med välintegrerade tanniner och frisk syra för druvan.

Fly By Zinfandel jäses – för att ha största möjliga kontroll över processen – i temperaturkontrollerade tankar. Den har sedan vilat i 6 månader i en blandning av franska och amerikanska ekfat.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.