Fly By Pinot Noir 2020

179.00 kr.

Fly By Pinot Noir 2020

Fly By Pinot Noir 2020

Om produkten

I det färdiga, rubinröda vinet flödar en läcker doft av svarta körsbär, lite jordgubbar, choklad och skogsbotten. På tungan är vinet mjukt och smidigt med en underliggande mineralitet som ger ett fint, slankt och elegant intryck.

Personerna bakom Fly By är mycket noga med att göra ett vin som håller balansen och som inte verkar innehålla mer än det kan bära. Därför skördar de gärna druvorna tidigare än de flesta andra Pinot Noir-producenter i området, när aromen är färdigutvecklad och innan syran sjunker för drastiskt.

På så sätt slipper de justera syran eller rent allmänt leka för mycket med druvmaterialet m.t.t. vinifieringen. Här jäser vinet i temperaturkontrollerade tankar med ca. 6 månader efter lagring på franska ekfat. Detta tillför lite fyllighet och sött kryddiga toner till smaken, utan att tappa friskheten.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Pasta & Pizza
Risotto

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.