El Picoteo Tinto Øko 2022

125.00 kr.

El Picoteo Tinto Øko 2022

category label Eko

El Picoteo Tinto Øko 2022

Om produkten

Vinet har en rubinröd färg och en kryddig, lite söt doft av mörka körsbär, crème de cassis, rostade kryddor och vanilj. Smaken är fyllig med lätt nibande tanniner och en diskret men vital fruktsyra som håller den intensiva och söta fruktupplevelsen i schack.

Namnet El Picoteo kommer från verbet "Picotear", som löst kan översättas som "smutta / ta" mat (tapas) med fingrarna. Druvorna odlas i ca. 800 m höjd, där nätterna är kallare än vid kusten och druvorna därför behåller en fin energi och friskhet. Jäsningen sker spontant utan tillsats av jäst, och vinet lagras sedan i 3-4 månader i en blandning av franska och amerikanska ekfat.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Tapas
Vilt
Viltfågel

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.