Eclipse, Old Vine Zinfandel, California 2020

179.00 kr.

Eclipse, Old Vine Zinfandel, California 2020

Eclipse, Old Vine Zinfandel, California 2020

Om produkten

Ett skolexempel på varför Zinfandel har blivit så populärt. Med Eclipse i glaset får du en mogen, rund och koncentrerad rödvin i klassisk amerikansk stil. Lodi ligger i norra Kalifornien och här odlas en stor del av USA:s bästa Zinfandel. Det stabilt varma klimatet och mineralrika marken ger optimala förhållanden för att odla den mörka och kraftfulla Zinfandel-druvan. Eclipse är gjord på druvor från vinrankor som kan dateras mer än 100 år tillbaka - vilket ger vinet stor smakintensitet och en mer nyanserad karaktär. Eclipse, Old Vine Zinfandel är ett saftigt bekantskap, som med intensiv frukt och söt kraft - intar både näsa och mun. Det är en överdådig vin med toner av björnbär, körsbär, vanilj och kanel. Det finns en tydlig fatkaraktär, men fortfarande med vackert avstämda tanniner. Ge vinet de bästa förutsättningarna och servera det till kraftiga kötträtter som klassisk steak frites eller som årets julvin.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött
Viltfågel

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.