Don PX, 1994, 37,5 cl

465.00 kr.

Don PX, 1994, 37,5 cl

Don PX, 1994, 37,5 cl

Om produkten

Don PX Gran Reserva har en fin svart färg med gyllene toner - exklusiva och speciella för viner från Pedro Ximénez. Det är inte nödvändigt att skaka glaset för att upptäcka den stora aromatiska potentialen i detta vin. Mycket bra arom och ett brett utbud av dofter som tobak, kakao, lakrits och rosmarin. Nyanser av svarta oliver, färsk sirap, arabiskt kaffe, vanilj och kanel visas också. Det är härligt kraftfull munsbit, men samtidigt är det elegant, lätt att smutta och har en lång eftersmak. Servera kallt i likörglas. Även vin är en utmärkt dessert i sig kan också vara en perfekt partner för blåmögelost, kakor, glass och säsongens frukter.

Serving tips

Söta desserter
Kraftig ost

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.