Domaine Ogereau, Bonnes Blanches Sec 2018

399.00 kr.

Domaine Ogereau, Bonnes Blanches Sec 2018

category label Eko

Domaine Ogereau, Bonnes Blanches Sec 2018

Vår utvärdering

Kraftfull, stimulerande och full av extrakt. Denna torra enkelfälts Anjou är helt enkelt ett mästerverk. Utan tvekan den mest fylliga och överdådiga av Ogereaus Chenin Blancs, men släpper inte taget om den stilistiska elegansen. Kraftfull novell, men samtidigt full av energi. En underbar blandning av rikedom, friskhet, syra och förfining. Doften är nästan obeskrivligt komplex, med djupa gyllene äpplen, honungsblommor, aprikoskärnor, havsvatten och rostad mandelmazarin, följt av nypon, Williams Päron och en hint av valnötsbröd.

Om produkten

Kraftfull, stimulerande och full av extrakt. Denna torra enkelfälts Anjou är helt enkelt ett mästerverk. Utan tvekan den mest fylliga och överdådiga av Ogereaus Chenin Blancs, men släpper inte taget om den stilistiska elegansen. Kraftfull novell, men samtidigt full av energi. En underbar blandning av rikedom, friskhet, syra och förfining. Doften är nästan obeskrivligt komplex, med djupa gyllene äpplen, honungsblommor, aprikoskärnor, havsvatten och rostad mandelmazarin, följt av nypon, Williams Päron och en hint av valnötsbröd.

Rik, krämig och oljig på tungan, till vilken en elektrisk Chenin-Blanc-syra bryter in. Gula aprikoser, akaciahonung, mandelsmör och äppelextrakt ackompanjerat av vita sommarblommor, blöta strandstenar och hasselnötskräm. Finalen är tät, långlivad och smärtsamt intensiv med högpulserande fruktsyra och en mycket distinkt energi. Ett läroboksexempel på kraftfull, åldrande och torr Chenin Blanc som kommer att imponera på de flesta med smak för fantastisk Bourgogne!

Vinet består av 100% Chenin Blanc från vingården ›Bonnes Blanches› i kommunen Saint Lambert, som ligger på en mycket svag sluttning, på vänster sida av floden Layon. En nordostorienterad skifferterroir, kännetecknad av tunga jordar med höga andelar av skiffer och granit, som ger viner med stor kropp, kropp och textur. Exklusivt ekologisk, handskördad och noggrant utvald frukt som vid ankomsten till själva vingården varsamt pressas in i hela klasarna. Den malolaktiska omvandlingen (omvandlingen av äppelsyra till den mjukare mjölksyran) sker spontant och det beror därför på årgången i sig, om den fullföljer 100 % (vilket den gjorde 2018 års årgång). Vinet lagras slutligen, med full kontakt med jästfällningen, på en mix. på 400- och 2000-litersfat, under en period av 12 månader.Tekniker som tillsammans bidrar med en nötig komplexitet och ger vinet dess lätt krämiga munkänsla, dock utan någon märkbar smakpåverkan från själva ekfaten.

Serving tips

Fet fisk
Ljus fisk
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.