Domaine Josmeyer, Gewurztraminer Les Folastries 2018

349.00 kr.

Domaine Josmeyer, Gewurztraminer Les Folastries 2018

category label Eko

Domaine Josmeyer, Gewurztraminer Les Folastries 2018

Om produkten

Vin från certifierade biodynamiskt odlade druvor

Tom Stevenson, den ledande myndigheten för Alsace-viner, anser att Josmeyer är områdets bästa producent! Alla Domainet-viner är tillverkade av biodynamiskt odlade druvor. Christophe Ehrhart, som sköter de 28 hektar vingårdarna, började omvandlingen till biodynamisk förvaltning 1996, och det har gett vinerna en fantastisk kvalitetsuppgång. "Vi kan helt enkelt smaka på skillnaden i druvorna", säger Christophe.

 

Naturen gör jobbet

Även i källaren är allt så naturligt som möjligt. Josmeyer gillar inte ordet "vinmakare". Det är naturen och inte vi som gör vinet. Vi guidar naturen lite och det börjar i vingårdarna. Om druvorna är perfekta finns det inga problem i källaren. Men Josmeyer gör inte försumma den tekniska sidan Tvärtom är de pressar som är så viktiga för vitvinstillverkningen de mest avancerade i Alsace idag. Mest kvalitet är alfa och omega! Vinerna jäses och lagras i mer än 100 år gamla fat.

 

Den klassiska, torra och ätbara Alsace-stilen

Kaptalisering, tillsats av syra eller enzymer är inte en del av Josmeyers metoder, precis som huset inte följer "mognaden" att låta kvar sötma och alkohol ge vinerna "artificiell" volym. Stilistiskt bygger Josmeyers viner på druvornas naturliga smakkoncentration och färskhet. Det producerar otroligt hållbara, klassiska och generellt torra Alsace-viner som kan utvecklas i flaskor. Om du letar efter den klassiska, torra Alsace-stilen är Josmeyer idag en av de allra bästa.

 

Gewurztraminer Cuvée des Folastries

"Folastries" hänvisar till en lite skämtande flirt, och passar stilistiskt mycket bra den stil Jean letar efter med sin Gewurztraminer "Folastries". En Gewurz med en flirtig och härlig doft av rosenblad och en vikt och torrhet som gör den ätbar. Vissa hävdar att Gewurztraminer är svårt att lägga mat på. Det är ett misstag, men i gengäld kräver det lite vård. Prova Josmeyer's Folastries för en trevlig rökt lax, fisk i tomatsås eller rätter med curry. Då finns det möjlighet till perfekt harmoni.

Serving tips

Fet fisk
Kryddstark mat

Anbefalinger

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.