Domaine Josmeyer, Gewurztraminer Les Folastries 2017

413.00 kr.

Domaine Josmeyer, Gewurztraminer Les Folastries 2017

category label Eko

Domaine Josmeyer, Gewurztraminer Les Folastries 2017

Om produkten

Vin från certifierade biodynamiskt odlade druvor

Tom Stevenson, den ledande myndigheten för Alsace-viner, anser att Josmeyer är områdets bästa producent! Alla Domainet-viner är tillverkade av biodynamiskt odlade druvor. Christophe Ehrhart, som sköter de 28 hektar vingårdarna, började omvandlingen till biodynamisk förvaltning 1996, och det har gett vinerna en fantastisk kvalitetsuppgång. "Vi kan helt enkelt smaka på skillnaden i druvorna", säger Christophe.

 

Naturen gör jobbet

Även i källaren är allt så naturligt som möjligt. Josmeyer gillar inte ordet "vinmakare". Det är naturen och inte vi som gör vinet. Vi guidar naturen lite och det börjar i vingårdarna. Om druvorna är perfekta finns det inga problem i källaren. Men Josmeyer gör inte försumma den tekniska sidan Tvärtom är de pressar som är så viktiga för vitvinstillverkningen de mest avancerade i Alsace idag. Mest kvalitet är alfa och omega! Vinerna jäses och lagras i mer än 100 år gamla fat.

 

Den klassiska, torra och ätbara Alsace-stilen

Kaptalisering, tillsats av syra eller enzymer är inte en del av Josmeyers metoder, precis som huset inte följer "mognaden" att låta kvar sötma och alkohol ge vinerna "artificiell" volym. Stilistiskt bygger Josmeyers viner på druvornas naturliga smakkoncentration och färskhet. Det producerar otroligt hållbara, klassiska och generellt torra Alsace-viner som kan utvecklas i flaskor. Om du letar efter den klassiska, torra Alsace-stilen är Josmeyer idag en av de allra bästa.

 

Gewurztraminer Cuvée des Folastries

"Folastries" hänvisar till en lite skämtande flirt, och passar stilistiskt mycket bra den stil Jean letar efter med sin Gewurztraminer "Folastries". En Gewurz med en flirtig och härlig doft av rosenblad och en vikt och torrhet som gör den ätbar. Vissa hävdar att Gewurztraminer är svårt att lägga mat på. Det är ett misstag, men i gengäld kräver det lite vård. Prova Josmeyer's Folastries för en trevlig rökt lax, fisk i tomatsås eller rätter med curry. Då finns det möjlighet till perfekt harmoni.

Serving tips

Fet fisk
Kryddstark mat

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.