Domaine de Ferrand, Cotes du Rhone La Ferrand 2019

249.00 kr.

Domaine de Ferrand, Cotes du Rhone La Ferrand 2019

Domaine de Ferrand, Cotes du Rhone La Ferrand 2019

Om produkten

Denna rena Syrah-cuvée är vacker svart i färg med uttrycksfull doft av björnbär, plommon och mörk choklad för att ge djup. Smaken är intensiv och sipprar bara svart Syrah-frukt i all sin renhet. Kombinationen av rökt kött och svarta plommon står starkt! Eftersmaken rullar med saftighet och härlig komplexitet. Ett vin som passar bra med kraftfulla kötträtter.

Supervilda Cotes du Rhone på 100% Syrah-frukt från Domaine Ferrands egna åkrar strax utanför Châteauneuf-du-Pape-distriktet. Phillippe Bravay äger 10 hektar vinstockar strax utanför Châteauneuf-du-Pape där jorden ligger nära densamma. Denna cuvée är gjord med helt klassiska principer och vinet åldras ett år i barriques innan det tappas på flaska.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött
Vilt

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.