Domaine Charles Baur, Pinot Noir 2022

249.00 kr.

Domaine Charles Baur, Pinot Noir 2022

category label Eko

Domaine Charles Baur, Pinot Noir 2022

Kropp Let
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Rød frugt
Søde krydderier

Vår utvärdering

Let, levende og elegant Alsace Pinot Noir, hvor lyse, røde bær dominerer med et lag af mørke kirsebær og krydderier. Blød og elegant rødvin, hvor diskrete tanniner og frisk syre går op i en højere enhed.

Om produkten

Baurs Pinot Noir modner 9 måneder på store, brugte fade efter vinificeringen. Det bibringer et hint af krydderi og finesse til vinen, som står flot med en levende rød farve og elegante aromaer af frugt og lidt svampe. De økologsik dyrkede druer får masser af varme her i Alsace og den modne frugt dominerer flot vinen, som stadig har masser af friskhed.

Aroma

Rød frugt
Søde krydderier

Facts

Tannin:
Lav
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Kropp:
Let
Smakprofil:
Område:
Årgång:
2022
Odling:
Ekologisk
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
13,00
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
15-17°C
Passar till:

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Viltfågel

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.