Dog Point Vineyard, Pinot Noir 2021

499.00 kr.

Dog Point Vineyard, Pinot Noir 2021

Dog Point Vineyard, Pinot Noir 2021

Om produkten

Fin mörkt klarröd färg. Doften väcker minnen av stor röd Bourgogne med en blandning av mogna röda och svarta bär, violer och plommon. Smaken har en lätt fruktsötma där rätten är elegant integrerad och bidrar till vinets komplexitet. Ett förnämt exempel på Pinot Noirs förmåga att vara intensiv och elegant på samma gång med en extremt lång och mjuk eftersmak.

Vinet kan lagras i upp till 10 år från skördeåret och kommer så småningom att utveckla en fin doft av skogsbotten, svamp och bäressens. En fantastisk match för t.ex. kalvkött, svamp och vilt.

Serving tips

Fjäderfä
Ljust kött
Mild ost
Vilt

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.