David Regnier, Grolleau 2021

199.00 kr.

David Regnier, Grolleau 2021

David Regnier, Grolleau 2021

Kropp Let
Aciditet Høj
Sötma Tør

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Animalsk

Aroma

Rød frugt
Andre krydderier
Animalsk

Facts

Kropp:
Let
Tannin:
Medium
Sötma:
Tør
Aciditet:
Høj
Smakprofil:
Land:
Frankrike
Område:
Distrikt:
Anjou
Årgång:
2021
Odling:
Naturvin
Storlek:
750 ml
Alkohol %:
12,00
Korkvariant:
Kork
Serveringstemperatur:
12-15°C
Passar till:

Serving tips

Gryträtter

Om produkten

Vi befinner oss i det fantastiska Anjou-området i Loire, Frankrike. Här hittade vi ett saftigt och fruktigt rödvin. Loire är en otroligt mångsidig plats att göra vin på, vilket hjälper till att göra området otroligt unikt! Hos David Regnier arbetar man med en relativt lerig jordmån, vilket bidrar till att ge vinet ett charmigt djup och frukt.

Vi har att göra med ett medium funky rödvin som är gjort på 100 % Grolleau som för många är en okänd druva. Men inte desto mindre en extremt välanvänd druva för Anjou-området. Det är sällan man får dricka Grolleau! Och Grolleau är faktiskt också en druva som inte har haft ett särskilt stort förflutet. Men det händer saker med druvan och vi förutspår en mycket ljus framtid för den!

Grolleau ‘21 är ett riktigt lantvin. Den är rustik, tanninrik, blodig och rå. Tydliga toner av skogsjordgubbar, mogna hallon och en touch av vinbär för det bittra inslaget. I övrigt bara den våta och fuktiga jorden, kombinerat med egenskaperna hos druvan Grolleau, där sammetslen frukt ökar saftigheten.

Detta vin bör varken luftas eller öppnas i förväg. Det här vinet är gjort för att avkorka och hällas upp i glaset och ner i halsen omedelbart. Gärna i stora klunkar! Grolleau’21 ska helst serveras i cirka 10-12 grader. Vi förespråkar att rödvin även ska serveras kylt. Det främjar frukten och saftigheten.

Mat i kombination
Vi har att göra med ett riktigt bonde-rödvin, som därför också kräver en lantlig gryta. Cassoulet, boeuf bourgignon eller liknande kommer att passa bra till denna vinmatch.

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer: Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden: Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer: Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.