Cold Hand Winery, Pommus 2014

299.00 kr.

Cold Hand Winery, Pommus 2014

Cold Hand Winery, Pommus 2014

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Skaldjur

Om produkten

Pommus är ett torrt äpplevin och det första budet på ett verkligt matvin från Cold Hand Winery. Den är baserad på de sex äppelsorterna: Elstar, Ingrid Marie, Belle de Boskoop, Pigeon, Cox ’Orange och Jonagold. Omedelbart efter pressning fryses musten. Under upptining koncentrerades mustet så att både syra, sötma - och inte minst arom ökade. När detta grundläggande vin var helt torr, fylldes det i champagneflaskor och sattes till andra jäsning. Efter den andra jäseringen handlades vinet i champagneställ och förgylldes. Vinet är torrt med en god syra - härliga äppletoner och en behaglig eftersmak. Det kommer att vara en idealisk följeslagare för skaldjur, lätt fjäderfä och. lign.

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.