Clos Henri, Sauvignon Blanc, Marlborough 2018

349.00 kr.

Clos Henri, Sauvignon Blanc, Marlborough 2018

Point
93
Wine Enthusiast

Clos Henri, Sauvignon Blanc, Marlborough 2018

Om produkten

Clos Henris mästerliga topp-Sauvignon Blanc kommer från druvor skördade i Wairau Valley i Marlborough. Vinstockarna är ekologiskt odlade i stenig jord från en gammal flodbädd, vilket säkerställer vinets flintiga mineralitet. Cirka 90% av vinet har jäst i rostfria ståltankar vid cirka 15-18 grader. De återstående 10% har lagrats i begagnade franska ekfat. Efter jäsningen lagras vinet i åtta månader med sin bottensats, med omrörningar som säkerställer rundhet och munkänsla. Clos Henri, Sauvignon Blanc är ett ganska substansrikt vin med mogna toner av tropisk frukt, apelsinblomma och citronskal, hålls inbjudande friskt och elegant av en rak mineralitet, på den torra sidan av banan. Ett vin som år efter år kandiderar till titeln som Nya Zeelands bästa Sauvignon Blanc. Och det kan vi i grunden förstå. Clos Henri, Sauvignon Blanc, Marlborough 2018 är ett vitt vin från Marlborough i Nya Zeeland. Det är konventionellt odlad, och har en alkoholhalt på 13,50. Det passar bra till ljus fisk och vegetariska rätter och mys- & balkongvin och skaldjur, och smaker av . Vinet har kropp, och tannin, och är i smaken. Clos Henri, Sauvignon Blanc, Marlborough 2018 har syra.

Serving tips

Ljus fisk
Vegetariska rätter
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.