Chateau Meyre, Haut-Médoc 2018

279.00 kr.

Chateau Meyre, Haut-Médoc 2018

category label Eko

Chateau Meyre, Haut-Médoc 2018

Om produkten

Château Meyre är en riktigt klassisk Haut-Médoc. Vinet har en fin rubinröd färg och i näsan kan du känna toner av svarta vinbär, plommon och tobak. Smaken är balanserad med en fast konsistens och toner av röda mogna frukter, kryddor och paprika och avslutas med en trevlig trevlig lång och ihållande eftersmak.

Châteay Meyre - och dess vingårdar - ligger i Avensan i hjärtat av Médoc i den smala remsan som ligger mellan appellationerna Margaux och Moulis. Fälten planteras med 44% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 11% Petit Verdot och 5% Cabernet Franc.

Sedan 1876 har slottets vin varit bland de mest erkända i området, och redan 1932 införlivades slottet i Cru Bourgeois-klassificeringen, och i den just reviderade klassificeringen är slottet ett av få som har klassificerats.
som Cru Bourgeois Supérieur. En bra belöning för årtionden av arbete för att höja kvaliteten på slottets vin.

Slottet har i mer än 20 år ägs av familjen Hetrakul, som alltid har haft en förkärlek för hållbar vinproduktion, och familjen har varit i spetsen för övergången till ekologisk produktion.
Denna process startade redan 2008 och från och med årgången 2011 har produktionen varit organisk.

Vinframställningen på Château Meyre är helt traditionell och vinet åldras i 12 månader i fat, varav 30% är helt nya fat varje år.

Serveringstips
Serveringstemperaturen ska vara 16 - 18 grader. Vinet är mycket lämpligt för en bra bit rött nötkött eller en välkokt stek från ugnen (eller stekpannan). Vinet kan också serveras med ett utsökt urval av goda ostar, som dock inte får vara för starka.

Serving tips

Mörkt kött
Kraftig ost

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.