Chateau de la Roulerie Coteaux Du Layon Øko 2018

299.00 kr.

Chateau de la Roulerie Coteaux Du Layon Øko 2018

category label Eko

Chateau de la Roulerie Coteaux Du Layon Øko 2018

Om produkten

Hemligheten bakom ett gott dessertvin från Loire är sammansättningen av sötma och exotiska toner å ena sidan och friskhet och skarpa å andra sidan. Inom denna konst är Philippe Germain och hans team mästare. De ekologiskt odlade Chenin Blanc-druvorna plockas manuellt flera gånger, eftersom de inte alla attackeras av botrytis samtidigt. I källaren är de försiktigt förföljda, mastade och jästa på ståltankar. Vinet mognar sedan i 6 månader i trätunnor på 400 l. Vinet tappas på flaska efter en mycket lätt filtrering.

En lätt och charmig Côteaux du Layon. Här är det de gröna och ljusa tonerna som dominerar i doften, medan musklerna oftast kommer in i smaken. Vinet har både djup och komplexitet, med exotiska nyanser av mogen frukt och bivax med ett stänk vanilj. Det är ett vin som båda kan drickas i sin ungdom, där harmonin mellan sötma och struktur redan är trevlig, men som också lätt kan lagras i några år. Det kommer då att vinna i både fullhet och komplexitet. Prova på pannkakor med t.ex. apelsinsås, för inte alltför söta fruktkakor eller för exotiska frukter. Passar även till blåost eller foie gras.

Serving tips

Aperitif
Söta desserter
Friska desserter
Foie gras
Mild ost

Anbefalinger

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.