AR Lenoble Champagne

1 varor

Anbefalinger

Visar: 1 varor
Champagne AR Lenoble, Champagne Blanc de Blancs MAG16
Champagne AR Lenoble, Champagne Blanc de Blancs MAG16
599.00 kr.
Utsåld
Bli meddelad när varan finns i lager igen

AR Lenoble har varit 100% familjeägt och oberoende sedan Armand-Raphaël Graser grundade huset 1920. Idag driver fjärde generationen, syster och bror Anne och Antoine Malassagne huset. AR Lenoble äger 18 hektar vingårdar: 10 hektar i Grand Cru-byn Chouilly (Chardonnay), 6 hektar i Premier Cru-byn Bisseuil (Pinot Noir) och 2 hektar i Damery i Marne-dalen (Pinot Meunier).

År 2012 blev AR Lenoble det andra huset i Champagne HVE-certifierat (Haute Valeur Environnementale) i erkännande av mer än 20 års hållbar praxis. Certifieringen innebär ingen användning av kemiska gödningsmedel och herbicider. Dessutom vägrar Anne och Antoine att använda koppar för att bekämpa mögel. 

Biodiversitet är mycket viktigt för dem. De har planterat träd, häckar och blommor i vingårdarna och satt upp bikupor, som rymmer en koloni av bin som stöder den naturliga balansen i naturen. De plöjer rutinmässigt så att vinstockarna bättre kan absorbera näringsämnen från jorden. Och slutligen använder de gräs som täckmantel mellan raderna, så avkastningen minskar avsevärt och är cirka 25% lägre än genomsnittet i Champagne. 

Vinrankor med låg avkastning är mindre mottagliga för sjukdomar, vilket skapar en ond cirkel. En fördel är också att druvorna uppnår högre kvalitet och mognad när de är klara att skördas.