Catalina Sounds, Sauvignon Blanc Sounds of White 2019

299.00 kr.

Catalina Sounds, Sauvignon Blanc Sounds of White 2019

Catalina Sounds, Sauvignon Blanc Sounds of White 2019

Om produkten

Enfält Sauvignon Blanc i en ultramineral och terrordriven stil. Elegans, åtstramning, svalhet och sofistikering; ett vin som stilistiskt lutar sig lite mot det som finns i beteckningen Sancerre. Doften erbjuder ganska subtila aromer av citrusjuicer, vit lime, päronskal och krusbärsjuice, åtföljd av nysmorda tändstickor, rök, färska örter och blomblad. I munnen verkar vinet upprätt, friskt och krossande friskt, men med många lager och stor komplexitet. Färska kalkblad, krossad kalksten, citrusskal och sura krusbär, kompletterade med omogna druvor, mynta och vita blommor. En livlig och komplex final där mineralextraktet smälts samman med en knivskarp fruktsyra. En magnifik Marlborough Sauvignon Blanc som verkligen vittnar om producentens stora talang och potential.

Druvorna kommer från en enda tomt "D 'block" på vingården "Sounds of White". En tomt med en komplex jord bestående av lera, silt och sand. Låga skördar, handskörd och minimalt ingripande i både vingård och källare. De manuellt skördade druvklusterna pressas försiktigt, följt av en kortare period på temperaturkontrollerade ståltankar där jäsning börjar. Det fermenterade mustet överförs sedan till 4000 liters fat, kompletterat med mindre proportioner på 500 liter fat. Delvis användning av de naturligt förekommande jästcellerna och 100% lagring på de döda jästcellerna ("sur lie") i 10 månader utan tillsats av sulfiter. En del av vinet genomgår malolaktisk transformation för att mjuka upp vinets skarpa äppelsyra lite, liksom att bidra till ytterligare komplexitet och ett större texturdjup.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.