Catalina Sounds, Sauvignon Blanc 2021

239.00 kr.

Catalina Sounds, Sauvignon Blanc 2021

Catalina Sounds, Sauvignon Blanc 2021

Om produkten

Uttrycksfull och mycket aromatisk Marlborough Sauvignon Blanc. Catalinas introduktion och vilken övertygande nivå. Ett vin som inte bara är fullt av omedelbar frukt och de klassiska örttonerna utan också har en extraordinär nerv och energi. En tät och aromatisk doft stiger upp från glaset med noter av krusbär, litchi, flinta och färska fläderblommor, åtföljd av vått gräs, citruskänsla samt en delikat rökskott. I munnen är vinet tunt och skarpt, med en läckande syra och fängslande mineralitet. Svarta vinbärsblad, krusbärsjuice, kalksten och färskpressad lime, kompletterad med mandarinskal, torkat gräs, sommarblommor och osötad fläderjuice. Balans är det absoluta nyckelordet och vinet rankas således som en av regionens bästa.

Druvorna kommer delvis från husets egen vingård "Sound of White" i den svalare Waihopai-dalen, förutom mindre andelar frukt från utvalda tomter i Wairau-dalen. 95% av musten jäser vid låg temperatur i ståltankar, medan de återstående 5% jäser i 500 liters franska ekfat. Vinet lagras därefter på de döda jästcellerna ("sur lie") i 6-8 månader utan tillsats av sulfiter, för att bidra med ytterligare komplexitet och ett större texturdjup. Minimalt ingripande i både vingård och källare och delvis användning av de naturligt förekommande jästcellerna. Detta är för att skapa ett vin som exakt återspeglar var det kommer ifrån.

Serving tips

Aperitif
Ljus fisk
Mys- & Balkongvin
Skaldjur

Anbefalinger

Gröna viner

Frisk & aromatisk
Vin med hög friskhet och spröd syra som kompletteras av en tydlig arombild. Vinerna är lätta, saftiga och passar bra till lätta rätter med fisk, skaldjur och vegetariska alternativ. Gröna viner kommer vanligtvis från svalare vinområden.
Aromer Äpplen, päron, melon, kvitten, passionsfrukt, krusbär, blommor, gräs, vita persikor, vitpeppar, lime, citron och mineraler.
Vinområden Tyskland, Norditalien, Alsace, Loire, Chablis, Rias Baixas, Vinho Verde, Österrike och Chile.
Druvor & typer Riesling, sauvignon blanc, albariño, pinot grigio, pinot blanc, sylvaner, grüner veltliner, chenin blanc (loire) och torrontes.