Broadside, Proprietary Red 2018

349.00 kr.

Broadside, Proprietary Red 2018

Broadside, Proprietary Red 2018

Vår utvärdering

Vinet har gott om kraft, och hoppar för att möta sinnena med mörka körsbär, tranbär och mogna plommon, som följs av toner av bakkryddor, där vanilj sticker ut särskilt. Konsistensen är mager och stoisk, och känns som något som skulle smaka perfekt till en välstekt biff.

Om produkten

Vinmakaren Adam LaZarre har ett förflutet i den amerikanska flottan, och med militant disciplin ser han till att varje årgång från hans hand håller den vanliga höga standarden.

Adams Proprietary Red föddes som en Bordeaux-blandning, där Merlot och Cabernet Sauvignon följs av Malbec, som också är tillåtet i Bordeaux, men som sällan används eftersom den har svårt att mogna ordentligt. Men i den varma Paso Robles, i centrala Kalifornien, kan du enkelt plantera den och använda den som den extra kryddan som gör att Adam LaZarres Proprietary Red smakar helt perfekt.

Serving tips

Biff på grillen
Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.