Bourg Lachamps, Ardeche Pinot Noir 2022

149.00 kr.

Bourg Lachamps, Ardeche Pinot Noir 2022

Bourg Lachamps, Ardeche Pinot Noir 2022

Vår utvärdering

Bourg Lachamps är charmig och engagerande, precis som bara fransk Pinot Noir kan vara. Och i denna kvalitet måste grannarna mot Bourgogne i norr verkligen skärpa sig om de ska hänga med - här får du både god smak och elegans i glaset i en fenomenal, ren stil.

Om produkten

Bourg Lachamps Pinot Noir kommer främst från vingårdar runt Alba La Romaine, där granitjorden har en hög kalkstenshalt, där Pinot Noir trivs allra bäst - precis som i Bourgogne. De söderläge vingårdarna får gott om sol från södra Frankrike här i Ardèche, så druvorna når perfekt mognad, där relativt kyliga nätter hjälper till att hålla balansen. Utbytet hålls lågt på under 45 hl/ha, vilket bidrar till vinets omedelbara charm: det är verkligen en Pinot Noir-vin, där en relativt lång maceration ger massor av smak i vinet. Den rena vinet domineras av röda frukter och bär med en liten underton av söta kryddor. Serverad vid 15°C får du ett härligt glas vin som verkligen släcker törsten efter Pinot och ger lust till ett glas till tillsammans med en tallrik med lokala, södra franska specialiteter.

Serving tips

Fjäderfä
Vegetariska rätter
Ljust kött
Mild ost
Tapas

Anbefalinger

Cerise viner

Lätt & fruktig
Viner som är fruktiga och lättdruckna med en frisk syra. Cerise viner har ett feminint och elegant uttryck. Fruktprofilen domineras av röda bär och eventuella inslag från fatlagring. Servera till kraftiga vegetariska rätter, fjäderfä eller fläsk. Cerise viner kommer från områden med måttligt till svalt klimat.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, vanilj och kokos.
Vinområden Piemonte, Veneto, Toscana, Sicilien, Tyskland, Alsace, Loire, Sydafrika, Chile, Kalifornien, Australien och Nya Zeeland.
Druvor & typer Pinot noir, barbera, grenache, valpolicella och sangiovese.