Bodegas Tradicion Pedro Ximinez Vors 20 års

1,249.00 kr.

Bodegas Tradicion Pedro Ximinez Vors 20 års

Bodegas Tradicion Pedro Ximinez Vors 20 års

Om produkten

Bodegas Tradicion Pedro Ximenez VOS är en gammal sherry gjord av den samordnade druvan. Denna tappning visar den notoriskt söta sherrystilen på sitt absolut bästa, med stor komplexitet och slående frånvaro av kvackeri! Sherryen åldras i genomsnitt 22 år i amerikanska ekfat och flaskas i den ikoniska "jerezana" -flaskan med vaxförsegling och handnummerering.

Färg: Mycket mörk och tät.

Arom: Stor doft av russin, fikon, plommon och lakrits, soltorkade tomater och tjära.

Smakanmärkningar: Tät och silkeslen, men mycket intensiv. Massor av sötma, men inte för tungt, och anteckningar av kaffe, lakrits, choklad och kola.

Serveringsförslag: Njut av den lite kyld (14 grader), till exempel för blåmuggost eller brittisk julkaka.

Serving tips

Kraftig ost

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Rosa viner

Fruktig & söt
Viner med en söt och mogen fruktprofil. Vinerna domineras av den sötma som omsluter vinet och som gör det passande till desserter eller aperitif. Rosa viner definieras av deras sockerhalt och kan därför komma från hela världen. Rosa viner kan komma från hela världen eftersom det som definierar dem är deras restsockerhalt.
Aromer Honung, mogna tropiska frukter och blommor.
Vinområden Hela världen.
Druvor & typer Gewurztraminer, Riesling och Muscat.