Bodegas Resalte, Lecco Roble 2021

149.00 kr.

Bodegas Resalte, Lecco Roble 2021

Bodegas Resalte, Lecco Roble 2021

Om produkten

Lecco Roble är det yngsta vinet, men det gör det verkligen inte tråkigt. Denna utgåva kommer från vinstockar som är mer än 15 år gamla! Efter den manuella skörden pressas druvorna försiktigt och lagras därefter i 5 månader i nya franska och amerikanska fat. Detta avrundar det unga vinet och ger kryddor till den annars färska frukten, som utstrålar blåbär, björnbär, plommon, tobak och vanilj.

Bodegas Resalte har varit en viktig aktör i Ribera del Duero sedan 2000, då de började producera typiska, rena och autentiska viner på tempranillo. Bland annat är de det för vår absoluta bästsäljare, Balsion, som faktiskt är en klass "lägre" än Lecco! Lecco är en serie med den unga och fräscha Roble, den populära Crianza och naturligtvis en Reserva, som hoppar över hur bra valuta för pengarna Ribera kan och bör smaka på. Alla druvor skördas manuellt för hand och lagras därefter i nya ekfat.

Serving tips

Ljust kött
Mörkt kött

Anbefalinger

Lila viner

Kraftig & fruktig
Viner med stor intensitet, fruktighet och power. Viner som är mörka och mycket mogna i fruktbilden. Servera de kraftiga och intensiva vinerna med rött kött, kraftiga grytor eller BBQ. Lila viner kommer ofta från områden med mycket sol och värme. Lila starkvin serveras med blåmögelost och chokladdesserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, söt lakrits, söt tobak, kanderade bär, kaffe, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Södra Frankrike, Spanien, Portugal, Ribera del Duero, Priorat, södra Italien, Kalifornien, Argentina och Australien.
Druvor & typer Cabernet sauvignon, merlot, tempranillo, syrah, grenache, primitivo/zinfandel, negroamaro, carmenere och malbec.