Bodegas Resalte, Lecco Reserva 2017

275.00 kr
Delivery Leverans hem till dörren
price guarantee Trygg E-Handel
trust pilot Trustpilot

Om produkten

Reserva skiljer sig först och främst från Crianza genom att uppfylla större lagringskrav och genom att tillbringa minimum tre år i källaren, varav ett måste vara på fatet. Detta är ofta mycket längre än bara ett år och detta gäller även Lecco Reserva, som tillbringar 18 månader i nya franska och amerikanska fat. Druvorna för Reserva kommer från vinstockar som är mer än 40 år gamla, vilket ger ett extremt lågt utbyte, men till gengäld ovanligt hög koncetration och intensitet i frukten. Vinet visar noter av körsbär, plommon, björnbär, tobak, läder, vanilj och choklad. 

Bodegas Resalte har varit en viktig aktör i Ribera del Duero sedan 2000, då de började producera typiska, rena och autentiska viner på tempranillo. De står bland annat för vår absolut bästsäljare, Balsion, som faktiskt är i en klass "lägre" än Lecco! Lecco är en serie med den unga och friska Roble, den populära Crianza och självklart en Reserva, som visar hur bra value for money Ribera kan och ska smaka. Alla druvor skördas manuellt för hand och lagras därefter i nya ekfat.

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer: Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden: Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer: Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.

Andra populära produkter