Bodegas Montecastro Reserva, Ribera del Duero 2019

499.00 kr.

Bodegas Montecastro Reserva, Ribera del Duero 2019

Bodegas Montecastro Reserva, Ribera del Duero 2019

Om produkten

Efter att Bodegas Hacienda Monasterio förvärvade majoritetsandelen i Bodegas Montecastro våren 2012 är detta tredje året i husets reserva. Det är Carlos de la Fuente som har anställts som vinmakare med den stora uppgiften att sätta en helt ny kurs för vingården. Och han har gjort det med eftertryck!

Carlos har fått mycket erfarenhet av att arbeta med Peter Sisseck på Hacienda Monasterio, och Peter har upprepade gånger krediterat Carlos för att vara en av de mest begåvade vinproducenterna i hela Ribera del Duero.
Och du kan känna det när du smakar på den här väl avstämda, eleganta och mycket charmiga Reserva, som helt enkelt betonar att Carlos de la Fuente är i vägen för de allra bästa vinerna som produceras i Ribera del Duero.

Druvorna är Tempranillo, lokalt kallad "Tinto Fino" och små mängder Cabernet Sauvignon skördade från vinstockar planterade 2002 på 5 olika små högt liggande tomter (860-925 m.o.h.). Vinodlingarna odlas enligt organiska principer utan bevattning och druvorna plockas för hand tidigt på morgonen med en första sortering redan ute i vingården.

I vingården avlägsnas de flesta stjälkarna, men några av de vackraste druvorna får komma in i cementtankarna, där vinet jäser utan tillsats av främmande jäststammar.
Detta följs av 15 månader på främst franska fat från Allier, men en liten del av vinet (cirka 10%) ser också amerikanska fat. Dekantera flera gånger på vägen, och när tiden för tappning närmar sig
dras ett antal av de bästa rätterna ur ekvationen för att mogna några extra månader för en senare lansering och en status som Reserva.

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött
Fläskkött

Anbefalinger

Bruna viner

Komplex & intensiv
Viner med stor intensitet, djup och komplexitet. Vinerna har många lager i sin arombild och en kombination av kraft och komplexitet som uppnås på grund av ålder eller lagringstid på fat. Servera till kraftiga rätter med nötkött, lamm eller fläsk. Bruna viner kommer från hela världen och är ofta det yppersta som vinmakarna kan uppnå. Bruna starkvin passar bra till ostbrickan eller kraftiga desserter.
Aromer Svarta vinbär, björnbär, svarta körsbär, plommon, blåbär, peppar, tobak, kaffe, skogsbotten, stall, blod, rök, choklad, vanilj och kokos.
Vinområden Bordeaux, Sydrhône, Nordrhône, Rioja, Ribera del Duero, Amarone, Australien och Kalifornien
Druvor & typer Syrah, cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc och tempranillo.