5.0
af 1 anmeldelser

Bodegas Gormaz, 12 Linajes Crianza 2017

219.00 kr.
5.0
af 1 anmeldelser

Bodegas Gormaz, 12 Linajes Crianza 2017

5.0
af 1 anmeldelser

Bodegas Gormaz, 12 Linajes Crianza 2017

Om produkten

Druvorna för 12 Linajes Crianza är från över 80 år gamla vinstockar som odlas 845 - 960 meter och skördas för hand. Efter jäsning lagras vinet i 14 månader på franska och amerikanska rätter innan tappning. Här får du en klassisk Tempranillo med en mörk, rubinröd färg. Näsan erbjuder intensiva dofter av mörka frukter, vanilj och brända tränoter från skålen. I munnen är vinet komplext och välstrukturerat med sammetiga tanniner. Smaken erbjuder mogna röda bär och frukter och en touch av ek. Finishen är fyllig, lång och smakfull.

Serving tips

Biff på grillen
Mörkt kött

Omdömen

5.0 af 1 anmeldelser

Anbefalinger

Röda viner

Komplex & elegant
Viner som är komplexa, eleganta och sofistikerade. Deras elegans och komplexitet uppnås antingen på grund av ålder eller kvalitet. Vinerna är oftast av hög kvalitet och har fått den yppersta behandlingen hos producenten. Servera till rätter med vilt och svamp. Röda viner kommer från några av världens mest kända vinområden, där jordmån, tradition och hantverk går upp i en högre nivå.
Aromer Jordgubbar, körsbär, hallon, rabarber, moreller, lakrits, svamp, skogsbotten, kostall, tjära, tobak, torkad frukt, vanilj och kokos.
Vinområden Bourgogne, Piemonte (barolo/barbaresco), Brunello di Montalcino, Chianti, Rioja, Sicilien och Oregon.
Druvor & typer Pinot noir, nebbiolo, sangiovese, tempranillo och nerello mascalese.